Hirdetés
Hirdetés

Ezért nem vett részt az ALDE a Johannis által kezdeményezett konzultáción

Ezért nem vett részt az ALDE a Johannis által kezdeményezett konzultáción Románia

Személyes levelet küldött Klaus Johannis államfőnek, amelyben ismét elmagyarázta, miért nem vett részt a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) küldöttsége a Cotroceni-palotában lezajlott konzultáción – mondta a pénteken Târgoviştén Călin Popescu-Tăriceanu, a párt elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

“Mivel pártunk liberális párt, legfőbb értéknek az állampolgári jogok és szabadságok védelmét tartja. A kommunizmus idején lábbal tiporták az állampolgári jogokat és szabadságokat a rezsim kiszolgálói. A kiszolgálók között volt Augustin Lazăr úr is, aki ma Románia legfőbb ügyésze. És mivel Johannis antikommunistának nevezi magát, arra kértem, hogy nyilvánítsa is ki ezt azáltal, hogy meneszti legfőbb ügyészi tisztségéből Augustin Lazărt. Ez volt a konzultáción való részvételünk előfeltétele” – mondta Tăriceanu, aki szerint nem helyénvaló, hogy a kommunizmus bukása után 30 évvel olyan személy vezesse az ország legfőbb ügyészségét, aki a kommunista hatalom által fogvatartott politikai elítéltekkel szemben jogtiprást gyakorolt.

Călin Popescu Tăriceanu úgy vélekedett, jó döntés volt távolmaradni az államelnöki palotában zajló konzultációtól, mert az államfő valójában nem azért kezdeményezi a referendumot, hogy képet kapjon a lakosság igazságügyről kialakított álláspontjáról, hanem hogy előkészítse év végi elnökválasztási kampányát.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük