Hirdetés
Hirdetés

Ezentúl bárki használhatja tanítási időn kívül az iskolai sportpályákat

Ezentúl bárki használhatja tanítási időn kívül az iskolai sportpályákat Románia

Döntő házként elfogadta szerdán a képviselőház azt a tervezetet, amely bárki számára lehetővé teszi, hogy a tanítási időn kívül ingyen vagy térítés ellenében használhassa az iskolai sportpályákat.

A jogszabályjavaslat szerint a létesítményeket igénybe vevő természetes vagy jogi személyek kötelesek betartani a hozzáférésükre és használatukra vonatkozó szabályokat.

A helyi önkormányzatok fennhatósága alá tartozó oktatási intézmények szabadtéri sportpályáira ingyenes a belépés a gyerekeknek és a 18 év feletti középiskolás fiataloknak.

A törvény hatályba lépésétől számított 120 napon belül valamennyi oktatási intézménynek bele kell építenie a működési szabályzatába a sportpályahasználat előírásait, illetve a tanórákon kívül, munkaszüneti napokon és vakáció idején érvényes órarendjét. Ezeket jól látható helyen ki kell függeszteni, és meg kell jelentetni az intézmény honlapján is – rögzíti a tervezet.

forrás: Agerpres

fotó: Gábos Albin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. december 7., 22:53
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Lesz ott káosz!!!! Ki fog vigyázni a ” közösre”? Rövid időn belül lenulláznak mindent a nemtörődöm duhajok!!!! Pl a 14-18 + korosztály, akik oviban sem jártak!!!!
    Aki ezt kitalálta, annak a felelősségére kellene használni engedni a pályákat! Ha kár esik benne?! Fizessen!!!!!