Felhívás!

Ezeket a tételeket kapták románból az érettségizők

Ezeket a tételeket kapták románból az érettségizők Románia

Kiszivárogtak a román nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga tételei. Az előző évekhez hasonlóan a reál, illetve humán szakos diákoknak részben eltérő feladatsort kellett megoldaniuk. A vizsgázók reggel 9-kor kapták meg a tételeket, és három órájuk van megoldani azokat. A javítási útmutatót délután teszik közzé a tanügyminisztérium honlapján.

A reál profilon tanulók az első tételnél Șerban Cioculescu “I.L. Caragiale élete” című szövege alapján kaptak kérdéseket.

Az első tétel B. pontjánál a vizsgázóknak egy érvelő szöveget kellett írniuk arról, hogy “az élet nehézségei megnehezíthetik-e a családdal szembeni felelősségvállalást”.

A második tételnél Ion Vinea egyik versét kellett elemezniük az érettségizőknek.

A harmadik tételnél a diákoknak esszét kellett írniuk egy általuk tanult novella jellemzőiről.

A humán szakos diákok feladatsora csak a harmadik tétel tért el, nekik egy szabadon választott novella egyik szereplőjének tulajdonságairól kellett értekezniük.

(Edupedu.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 28., 12:30
  ÉRTÉKELÉS: 0

  11:24 kor kiírni, hogy mit kaptak, merészség!!!! Igaz 11:40 kor már jó sok iskolakerülő, elfáradva a sok írásba a Gámok előtt osztotta az észt! Az olyan miért megy el “érecccsségizni”?!

 • User
  Dátum: 2021. június 28., 20:31
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Az emberek 80%-a nem tudna értelmes 5 mondatot írni a második tételhez magyarul a reál profilon. Szerintem a covidos helyzetben pofátlanság volt ez a tétel!

 • User
  Dátum: 2021. június 29., 12:08
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Az a helyzet, hogy a gyermekek,ha nem tudnak, nem teljesen az ok hibajuk. Amig sok tanar munkaidoben (!!!) online log a szocialis platformokon,hetvegi randit probal kikuncsorogni, s csettelget osszevissza, addig jo eredmenyt nem varhatunk a tanitvanyaiktol. Akinek nem inge,ne vegye magara. Aki meg magara ismer, szegyellje magat.