Felhívás!

FRISSÍTVE: Evakuáltak egy bukaresti iskolát, miután több diák rosszullétre panaszkodott

FRISSÍTVE: Evakuáltak egy bukaresti iskolát, miután több diák rosszullétre panaszkodott Románia

Evakuálták kedden a bukaresti 133-as számú iskola épületét, miután annak fertőtlenítését követően az egyik osztályból többen is légzési nehézségekre panaszkodtak. Hat gyereket kórházba szállítottak.

A bukaresti tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a fertőtlenítés után készített jegyzőkönyvben nem szerepelt az az utasítás, miszerint 24 órán át tilos lenne beengedni az épületbe a tanulókat és a szakszemélyzetet, így beengedték őket. Miután a nap folyamán több tanuló is légzési nehézségekre panaszkodott, az iskola képviselői kihívták a mentőket és a tűzoltókat – áll a közleményben.

A tanfelügyelőség szerint a fertőtlenítés azt követően vált szükségessé, hogy a laborvizsgálatok több tanuló esetében is igazolták az influenzavírussal való fertőződést.

Miután több diák fejfájásra is panaszkodott, elrendelték az épület evakuálását. Több rohammentős egységet és a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter csapatát is kivezényelték a helyszínre.

Eddig hat, 11 és 14 év közötti gyereket szállítottak kórházba – derül még ki a tanfelügyelőség közleményéből.

FRISSÍTÉS: 18 gyerek került kórházba

Tizennyolc gyerek került kórházba kedden a bukaresti 133-as számú iskolából, ahol fertőtlenítés után többen rosszullétre panaszkodtak, ezért kiürítették az épületet.

Tizenhat tanulót a Grigore Alexandrescu gyermekkórházba, kettőt a Marie Curie kórházba szállítottak.

A Grigore Alexandrescu kórház szóvivője, Raluca Alexandru szerint az egészségügyi intézményben ellátott valamennyi tanulónak jó az általános állapota.

“Jó az állapotuk, nincsenek problémák. Egyelőre nem dőlt el, hogy beutalják-e őket. Vért vettek tőlük, de még nem derült ki, pontosan mi okozta a tüneteket” – mondta az orvos.

A Marie Curie kórházba szállított két gyerek is jól van, őket megfigyelés alatt tartják a következő 24 órában – mondta a kórház menedzsere, Daniel Buzatu.

A bukaresti közegészségügyi igazgatóság úgy döntött kedd este, hogy három napra felfüggeszti a tanítást a bukaresti 133-as számú iskolában – tájékoztat az egészségügyi minisztérium közleménye.

FRISSÍTÉS 2: Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult kivizsgálás

Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult kivizsgálás a bukaresti 133-as iskola ügyében, amelynek több tanulója légzési panaszokkal került kórházba az iskolában végzett fertőtlenítés után.

A bukaresti rendőrség szerdán közölte, hogy a fővárosi negyedik kerületi bírósági ügyészség irányítása alatt a negyedik kerületi rendőrség kriminalisztikai osztálya hivatalból kivizsgálást indított gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 21., 19:38
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Hülye banda! 1 halom kemény vegyszert alkalmaznak akkor miért nem lehet péntek du vagy szombaton elvégezni, vasárnap szellőztetni! Ezzz ro mánia!😁