Felhívás!

Eugen Teodorovici megpályázza a PSD elnöki tisztségét

Eugen Teodorovici megpályázza a PSD elnöki tisztségét Románia

Eugen Teodorovici vasárnap este hivatalosan bejelentette, hogy megpályázza a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöki tisztségét.

Döntését azzal indokolta, hogy aggódik “a párt és főleg az ország jövőjét illetően”.

Úgy véli: Románia “kilenc hónapja egy helyben topog”, és ennek oka nem csak a koronavírus-járványban, hanem az “inkompetens politikusok” tevékenységében keresendő. A volt pénzügyminiszter szerint a kialakult helyzetért hibás a PSD ügyvivő elnöksége is, amely tétlenül nézte, hogy a jelenlegi kormány “űzi az eszét”, és “farkát csóválta”, miközben az államfő “földbe tiporta” a legnagyobb romániai pártot.

Azt mondta: ha a PSD elnöke lesz, “fiatal és tanult” embereket léptet elő, akik “nem feltétlen a PSD választási plakátjainak kiragasztásával kezdték politikai karrierjüket”, nem a “titkosszolgálati akadémián doktoráltak”, viszont “időben leérettségiztek” és komoly állami egyetemeken szereztek diplomát.

Hozzátette: a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) demokratikus eszközökkel kell félreállítani, és Románia következő miniszterelnöke a PSD megválasztott elnöke kell hogy legyen.

Ciolacu: amikor a románok és a párt számára ez lesz a prioritás, meg fogják szervezni a PSD-kongresszust

A Szociáldemokrata Párt (PSD) akkor fog kongresszust szervezni, amikor majd az “prioritást fog jelenteni a románok és a párt számára” – jelentette ki Marcel Ciolacu, az alakulat ügyvivő elnöke hétfőn.

Ciolacut arról kérdezték az újságírók a párt országos végrehajtó bizottságának ülését követően, hogy miként kommentálja Eugen Teodorovici szenátor óhaját, aki a PSD-kongresszus mielőbbi megszervezését sürgette.

A PSD ügyvivő elnöke azt felelte, egyelőre fontosabb dolgokkal kell foglalkozni, de amikor a románok és a párt számára ez lesz a prioritás, meg fogják szervezni a kongresszust.

Hozzátette: örül annak, hogy Teodorovici személyében van kihívója a pártelnöki tisztségért folyó versenyben.

“Örülök, én kértem nyilvánosan, hogy jelöltesse magát. Örülök, hogy Eugen Teodorovici úr az ellenjelöltem” – jelentette ki Ciolacu.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.