Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erdélybe látogat május elején Orbán Viktor

Erdélybe látogat május elején Orbán Viktor Románia

Erdélybe látogat Orbán Viktor magyar miniszterelnök az európai parlamenti választásokat megelőző időszakban. Erről Kelemen Hunor RMDSZ-elnök számolt be a HVG-nek, az Európai Néppárt magyar tagszervezeteinek hétfői budapesti találkozója után.

Kelemen Hunor elmondta: közös kampányról is tárgyaltak a miniszterelnökkel, és abban állapodtak meg, hogy a Fidesz elnöke május elején Erdélybe utazik.

„Az RMDSZ-nek biztosan lesznek olyan politikai üzenetei, melyek találkoznak majd a Fideszével” – mondta Kelemen Hunor.

Hirdetés
Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy ha kizárják a Fideszt a Néppártból, akkor szolidaritásból mennek-e velük, Kelemen Hunor azt mondta: ez a kérdés nincs napirenden. Szerinte ráadásul a jelenlegi vitát le is kellene venni a napirendről, mert nem hoz szavazatot, és most egy erős Európai Néppártra van szüksége Brüsszelnek, aminek a választások után is meg kell maradnia.

„Jean-Claude Juncker kijelentéseit ennek ellenére nem lehet figyelmen kívül hagyni” – utalt a politikus az Európai Bizottság elnökének azon kijelentésére, hogy Orbán Viktoréhoz hasonló nacionalizmus és mások elutasítása háborúhoz vezet.

Kelemen Hunor a viták ellenére is azt tartja az egyes számú forgatókönyvnek, hogy a Fidesz az EPP tagja marad a májusi választások után, azt azonban elismeri, hogy nem könnyű feladat a legerősebb, a legnagyobb és a legszínesebb pártcsaládot egyben tartani. „A változás és a változtatás nem jelent EU-ellenességet” – mondta a hvg.hu-nak Kelemen, aki szerint az uniónak nincs alternatívája.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások