Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Embercsempészettel foglalkozó nemzetközi bűnszövetkezetet számolt fel a DIICOT

Embercsempészettel foglalkozó nemzetközi bűnszövetkezetet számolt fel a DIICOT Románia

Hatvantagú embercsempész-csoportot számolt fel a A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) – közölte szerdán az intézmény.

A DIICOT tájékoztatása szerint Kolozs és Fehér megyei irodáinak csapatai rendőrökkel és franciaországi hivatali kollégáikkal közösen 18 házkutatást tartottak Kolozs és Fehér megyében egy olyan bűnszövetkezet több mint 60 tagjánál, akik 2016 és 2018 között körülbelül 300 illegális bevándorlót segítettek Angliába jutni. Az akció egy európai kivizsgálási parancs nyomán indult meg, amelyet a francia hatóságok adtak ki.

Hirdetés
Hirdetés

Az alapos gyanú szerint a romániai és külföldi személyekből álló bűnszervezet 2016 óta segítette főleg kurd és iráni migránsok átjutását a határokon Franciaországon, Belgiumon és Hollandián keresztül, egészen az Egyesült Királyságig. Az illegális bevándorlókat egy 41 éves román férfi toborozta, ő intézte a kifizetéseket és ő szervezte meg, hogy az érdekelteket román sofőrök átvigyék a határon. A csoport angliai részét egy kurd származású személy vezette, aki az angliai és franciaországi ügyletekkel foglalkoztak. A szervezet körülbelül 407.000 angol font értékben bonyolított le üzletet – olvasható a közleményben.

A házkutatások során mobiltelefonokat, fémdetektorokat, egy légpuskát, fehér fegyvereket, iratokat és több mint 80.000 eurót foglaltak le.

Tíz személyt a DIICOT székhelyeire kísértek kihallgatás végett.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük