Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elutasították Dragnea ügyvédeinek folyamodványát, amelyben az egyik bíró kizárását kérték

Elutasították Dragnea ügyvédeinek folyamodványát, amelyben az egyik bíró kizárását kérték Románia

A bukaresti törvényszék elutasította Liviu Dragnea ügyvédeinek folyamodványát, hogy zárják ki a börtönbüntetése elleni fellebbezés elbírálására kijelölt bírót.

Hirdetés
Hirdetés

Liviu Dragnea ügyvédei szerdán kérték a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnökének fellebbezése ügyében kijelölt bíró kizárását a bukaresti törvényszéken.

Az ügyvédek szerint a bíró egy politikai műsorban állást foglalt Dragnea kijelentéseivel kapcsolatban, így nem alkalmas arra, hogy eljárjon az ügyben.

Dragnea kérelmét a bukaresti törvényszék egy másik bírójának kell elbírálnia, aki arról is dönthet, hogy egy harmadik bírót bíz meg a fellebbezés elbírálásával.

Liviu Dragneát tavaly május 27-én ítélték jogerősen három és fél év szabadságvesztésre hivatali visszaélésre való felbujtás miatt.

A vád szerint Dragnea – aki a tettek elkövetésekor a Teleorman megyei tanács elnöke volt – közbenjárt annak érdekében, hogy a PSD megyei szervezetének két munkatársát a gyermekjogvédelmi igazgatóság alkalmazza, és rendszeres havi bért fizessen nekik úgy, hogy közben a két nő soha nem jelent meg hivatalos munkahelyén, és semmiféle tevékenységet nem végzett ott.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 30., 21:39
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Kérjen tanácsot beszeszkótól, ő simán átvert országot-világot, s nem is vádolják visszaéléssel. Sőt leszidják, aki sértve érzi magát.