Felhívás!

Elutasította az USR vezetőtestülete Dacian Cioloş pártátszervezési javaslatát

Elutasította az USR vezetőtestülete Dacian Cioloş pártátszervezési javaslatát Románia

Elutasította hétfőn a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) vezetőtestülete az alakulat elnöke, Dacian Cioloş javaslatát a párt struktúrájának és működésének módosításáról – értesült az Agerpres hírügynökség.

Pártforrások szerint az elnök indítványát a testület 11 tagja támogatta, 14-en ellene szavaztak. Az USR alapszabálya szerint nem kötelező szavazásra bocsátani az ilyen jellegű tervezeteket, Dacian Cioloş azonban ragaszkodott ehhez. Módosító javaslatok benyújtására is volt lehetőség, a pártelnök azonban elutasított a többség által fontosnak tartott változtatásokat, így az indítványa elbukott.

Közben Dacian Cioloş bejelentette, hogy hétfőn 18 órától sajtótájékoztatót tart a párt bukaresti székházában.

Az USR alelnöke, Dan Barna csütörtök este azt nyilatkozta, hogy Dacian Cioloş kilátásba helyezte a lemondását az országos elnökség aznapi ülésén, ha a vezető testület nem fogadja el a párt átszervezéséről szóló javaslatait.

Cioloş másnap azt írta egy Facebook-bejegyzésben, hogy “alternatív vezetőket” kell kinevelnie a pártnak, Dan Barna alelnöknek pedig meglátása szerint “hátra kellene lépnie egyet”, és időt kellene szánnia “a politikai újjáépítkezésre”. 

Források: Lemondott Dacian Cioloş

Lemondott a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöki tisztségéről Dacian Cioloş – tájékoztatták az Agerpres hírügynökséget politikai források.

A pártelnök az USR vezetőtestületének hétfői ülésén jelentette be lemondását.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.