Felhívás!

Elnökjelöltek a világhálón

Az internetes keresések tanulmányozásával és fejlesztésével foglalkozó TargetWeb ügynökség a novemberi romániai államelnök-választás jelöltjeit rangsorolta annak alapján, hogy a felhasználók 30 nap alatt kinek a nevére kattintottak rá a legtöbbször.

A targetweb.ro honlapon ismertetett lista főbb adatai: Alexandru Cumpanasu 119 600, Viorica Dancila 108 870, Teodor Paleologu 87 720, Klaus Johannis 75 260, Mircea Diaconu 43 150, Viorel Catarama 20 150, Kelemen Hunor 5130. A 7 jelöltnél a keresések 80-85 százaléka romániai internet-felhasználóktól, navigálóktól származik. A listavezető Cumpanasu újságíró, a Caracalban július végén meggyilkolt 15 éves Alexandra Macesanu nagybátyja, aki a tragédia utáni hosszadalmas hatósági kivizsgálásokat és azok  sajtóhíreit naponta kommentálva került az érdeklődés középpontjába, sőt, gyakorlatilag ezáltal lett elnökjelölt.

A tanulmány szerzői rámutatnak, hogy a másik 7 jelölt (Dan Barna, Ramona Ioana Bruynnssels, Catalin Ivan, Bogdan Stanoevici, John-Ion Banu, Sebastian-Constantin Popescu, Ninel Peia) egyikének esetében sem jegyeztek számottevő internetes keresést, kattintást a vizsgált időszak során.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.