Hirdetés
Hirdetés

Elkezdődtek az előkészületek a síszezonra a Brassópojánán

Elkezdődtek az előkészületek a síszezonra a Brassópojánán Románia

Megkezdődtek az előkészületek az idei síszezonra a Brassópojánán, jelentette be vasárnap a brassói polgármesteri hivatal, amely reménykedik, hogy a központi hatóságok engedélyezni fogják ezt a téli sportot a koronavírus-járvány körülményei között is.

Hirdetés
Hirdetés

Allen Coliban brassói polgármester tájékoztatott, hogy az elmúlt napok időjárási körülményei, a hideg idő beállta – a szombatról vasárnapra virradó éjszaka mínusz 6 Celsius fok volt – következtében elkezdték a műhó gyártását.

“Véleményem szerint a síelés biztonságos sport a koronavírus terjedése szempontjából, főként, mert be fogjuk tartani az intézkedéseket, amelyeket a felvonót működtető céggel leszögeztünk. Mind a brassóiaknak, mind az üdülőtelep vendéglátósainak szükségük van a síszezon beindítására. Emiatt a felvonó árait is a tavalyi szinten tartottuk. Remélem, hogy a járványhelyzet lehetővé teszi számunkra, hogy már december végén beindítsuk az idényt” – nyilatkozta Coliban.

A brassópojánai szállodatulajdonosok képviselői szerint a telep szállóhelyeinek felét már a múlt hónap végén lefoglalták a december elsejei minivakációra, annak ellenére, hogy nem lehet használni sem a wellness-szolgáltatásokat, sem a gyerekek számára kialakított játszótereket, és a síidény sem kezdődött még el.

A vendéglátók szerint ugyanakkor elég nagyszámú helyet foglaltak már le a hotelekben karácsonyra és szilveszterre is.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük