Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a “balesetszínjátszókat”

Elítélték a “balesetszínjátszókat” Románia

A Bukaresti Táblabíróság ítéletet hirdetett egy 21 tagú bűnbanda ügyében.

Hirdetés
Hirdetés

A csoport arra “szakosodott”, hogy kifejezetten luxus kategóriába sorolt személyautókkal játszották meg a közúti baleseteket, hogy aztán a biztosítási szerződések előírásainak alapján az autók teljes értékét megkaphassák készpénzben. A listán olyan személyautók szerepeltek, mint Mercedes CLS, VW Touareg, BMW 530D stb. A szervezetten ténykedő 21 tagú csoportból egy személy elhunyt a nyomozás, illetve bírósági eljárás időszakában.

A bírák mind a húsz személyt bűnösnek találták. Megállapítást nyert, hogy a húsz személyből jó néhányan autótulajdonos tettestársak, akik úgy vettek részt a csalásokban, hogy saját autóikat a banda rendelkezésére bocsátották a közúti balesetek megjátszása érdekében. A bűnszervezet húsz tagja felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Csak ketten fellebbeztek, egyikük elérte azt, hogy 3 éves felfüggesztett szabadságvesztését fél évvel csökkentsék. A társa fellebbezését elutasították. A csoport többségének esetében a szabadságvesztés felfüggesztésének úgynevezett próbaideje négy év.

Az ügyben a legfőbb károsult az Allianz Tiriac Biztosítótársaság, a Groupama Biztosítótársaság és a Romániai Gépjármű-biztosítások Irodája (BAAR). A bűncselekményekben részt vevőknek CASCO rendszerű baleset-biztosítása volt.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük