Hirdetés
Hirdetés

Elfogták a Molnár Beáta meggyilkolásával gyanúsított Boné Ferencet

Elfogták a Molnár Beáta meggyilkolásával gyanúsított Boné Ferencet Románia

Elfogták csütörtök este Boné Ferencet, Molnár Beáta feltételezett gyilkosát. A 43 éves férfit Nagyváradon találták meg, egy használaton kívüli vasúti kocsiban – számolt be a Cluj24.ro.

Hirdetés
Hirdetés

Ügyészségi források szerint az aradi származású férfi személygépkocsiáját a váradvelencei lakótelepen, a vasútállomás közelében azonosították, a gyanúsítottat pedig egy használaton kívüli tehervagonban fogták el a kommandósok. 

Az elfogás tényét megerősítette Andreea Vișan, a Kolozs megyei rendőr-főkapitányság szóvivője is. Elmondta, kollégái még az éjszaka folyamán Nagyváradra utaznak és a kincses városba szállítják kihallgatásra Boné Ferencet, az ügyben ugyanis a kolozsvári ügyészség folytat nyomozást.

A portál beszámolója szerint a nyomozók a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították Boné Ferenc autójának útvonalát Kolozsvártól Havasrekettyéig, ahová állítólag Molnár Beátával kirándulni indultak, majd pedig a Nagybáród (Borod) községhez tartozó Báródsomos (Cornițel) településig, ahol elrejtette a fiatal nő holttestét.

 

A hét végén eltűnt, majd szerdán holtan megtalált Molnár Beáta esete a nők elleni erőszakra irányította a figyelmet Romániában.

A harmincéves kolozsvári nő óraadó tanár volt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) kolozsvári Filmművészet, fotóművészet és média szakán, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Iskola Alapítványának könyvkiadását és az egyik múltidéző projektjét irányította. Szombaton a 43 éves barátjával egynapos kirándulásra indult az Erdélyi szigethegységbe, ahonnan nem tért haza, és a barátjának is nyoma veszett. A nő holttestét – amelyen erőszakra utaló nyomokat találtak – szerda délután a Királyhágó térségében találta meg a rendőrség egy bozótosban.

Az erdélyi és a romániai országos sajtó azért foglalkozott sokat az üggyel, mert előélete alapján a barátját, Boné Ferencet, a Sapientia egyetem korábbi oktatóját gyanúsították a nő megölésével.

Boné akkor került a figyelem középpontjába, amikor 2020-ban nyolc percen át különös kegyetlenséggel ütlegelte és rugdosta a nyílt utcán az akkori barátnőjét. A Kolozsvár belvárosában éjszaka történt erőszakosságot térfigyelő kamerák rögzítették. A férfit az eset után felmondásra szólította fel a Sapientia EMTE, amit ő haladéktalanul meg is tett. Egyetemi óráit a mostani áldozat vette át. Az akkori bántalmazás ügyében a Kolozsvári Bíróság tavaly márciusban egy év három hónap börtönre ítélte Boné Ferencet, az ítélet végrehajtását azonban felfüggesztette. Az elsőfokú ítélet ellen nem fellebbeztek a felek, ezért az jogerőre emelkedett.

A közösségi médiában az elmúlt napokban számtalan írás látott napvilágot arról, hogy megfelelő ítélet született-e a gyanúsított korábbi bántalmazási ügyében, és hogy helyesen járt-e el a kolozsvári közösség, amikor szemet hunyt a korábbi ügy fölött, és megértően viszonyult az elkövetőhöz.

(hírösszefoglaló)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük