Felhívás!

Elfogadta a kormány a strukturális kiadások csökkentését célzó sürgősségi rendeletet

Elfogadta a kormány a strukturális kiadások csökkentését célzó sürgősségi rendeletet Románia

Elfogadta csütörtöki ülésén a kormány a strukturális kiadások csökkentését célzó sürgősségi rendeletet.

A jogszabály többek között előírja a prefektusi hivatalok alkalmazottainak nyújtott 30 százalékos úgynevezett COVID-pótlék megvonását, továbbá azt, hogy 2021-ben 1442 lej marad a nyugdíjpont értéke, és megszünteti az egyetemisták ingyenes vasúti szállítását, helyette 50 százalékos kedvezményt írva elő.

A kormányülést követő sajtótájékoztatón Florin Cîţu miniszterelnök rámutatott, szükség volt erre a sürgősségi rendeletre, mielőtt elfogadja a kabinet az idei állami költségvetést.

“A rendelet megjelenik a Hivatalos Közlönyben, majd holnap lesz egy újabb kormányülés, amelyen elfogadjuk a 2021-es állami költségvetésről szóló törvényt” – fogalmazott.

Korlátoznák az igazgatótanácsi tagok számát

Olyan tervezeten dolgozik a kormány, amely korlátozná az igazgatótanácsi tagok számát, és azt is megszabná, hogy egy személy legfeljebb hány igazgatótanácsnak lehet a tagja.

Florin Cîţu kormányfő szerint az erről szóló tervezet már kidolgozás alatt áll.

Az újságírók érdeklődésére a miniszterelnök hozzátette, vélhetően ötben maximálják az igazgatótanácsi tagok számát. “Amikor majd elkészül a tervezet, ismertetni fogjuk” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.