Felhívás!

Elfogadta a kormány a koronavírus-elleni oltási kampány stratégiáját

Elfogadta a kormány a koronavírus-elleni oltási kampány stratégiáját Románia

A kormány elfogadta péntek esti ülésén az új koronavírus elleni oltási kampány stratégiáját. A stratégiát kormányhatározat rögzíti, amely azt is leszögezi, melyek a prioritást élvező kategóriák: az egészségügyi alkalmazottak, a szociális dolgozók, a veszélyeztetett személyek, illetve a “kulcsfontosságú ágazatok” alkalmazottai.

Az oltási stratégia elfogadását Ionel Dancă, a miniszterelnöki kancellária vezetője jelentette be szombat reggel.

Dancă közölte: a kabinet az Európai Unió többi tagállamával együtt a SARS-CoV-2 vírus elleni oltási kampány előkészítésén dolgozik.

A vakcinát először az egészségügyi és szociális dolgozók, az állapotuk miatt veszélyeztetett személyek, illetve a társadalom működése szempontjából kulcsfontosságú feladatot végző alkalmazottak kapják meg, ezt követően az oltást az egész lakosság számára elérhetővé teszik. A kormány becslése szerint a lakosság 70%-a kapcsolódhat be az oltási kampányba – mondta a kancelláriavezető.

Dancă leszögezte: a vakcina ingyenes lesz és nem lesz kötelező.

Azt is elmondta: a kormány kéri az érintett intézményeket, a civil társadalmat és a szakembereket, hogy támogassák az oltási kampányt, mert ez az egyetlen módja a CIVID-19 járvány megfékezésének.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások