Felhívás!

Elfogadta a képviselőház, hogy a parlamenti vakáció alatt rendeleteket bocsásson ki a kormány

Elfogadta a képviselőház, hogy a parlamenti vakáció alatt rendeleteket bocsásson ki a kormány Románia

A képviselőház szerdán 177 támogató és 20 ellenszavazattal, 102 tartózkodás mellett elfogadta azt a törvénytervezetet, amely felhatalmazza a kormányt, hogy a parlamenti vakáció idején rendeleteket bocsásson ki.

A törvénytervezet értelmében a kormány a következő területeken adhat ki rendeleteket: pénzügy, gazdaság, közmunkálatok és közigazgatás, belügyek, közlekedés és infrastruktúra, egészségügy, mezőgazdaság és vidékfejlesztés, környezetvédelem, vízügy és erdők, kultúra, ifjúság és sport, európai alapok, valamint a jogszabályokban megállapított határidők meghosszabbítása vagy módosítása.

A jogi bizottság több módosító javaslatot is megfogalmazott, például azt, hogy a kormánynak legyen lehetősége az adóeljárási törvénykönyvet kiegészítő és módosító rendeletek, valamint a vadászatra és vadászterületekre vonatkozó törvényt kiegészítő és módosító rendeletek kibocsátására.

Alfred Simonis, a Szocildemokrata Párt (PSD) képviselőházi frakcióvezetője nehezményezte, hogy olyan módosításokat is elfogadott a képviselőház, amelyekről az első házként döntő szenátus nem szavazott. Simonis szerint ez alkotmányellenes.

A tervezet elfogadása után az ülést vezető Cristina Prună, a ház alelnöke bejelentette: a frakcióvezetőkkel folytatott tanácskozás után úgy döntöttek, hogy a tervezetet visszaküldik a szenátus elé a módosításokról való egyeztetés végett.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.