Felhívás!

Elérte a 7 milliót a beoltottak száma Romániában

Elérte a 7 milliót a beoltottak száma Romániában Románia

Elérte a 7 milliót a mindkét dózissal beoltott személyek száma Romániában – ez azt jelenti, hogy a lakosság alig 36 százaléka van beoltva, amivel Románia továbbra is az uniós átoltottsági lista utolsó előtti helyén szerepel.

A hatóságok idén májusban még abban reménykedtek, hogy augusztus elsejéig tízmillió személyt immunizálnak Romániában. Ez egyébként nem az oltóanyaghiány miatt nem volt tartható, hanem a lakosság ellenállása miatt. Az oltásellenes hangulattal, amelyet a közösségi oldalakon és félhivatalos médiában tápláltak az álhírek gyártói sem a politikum sem az értelmiség nem tudott mit kezdeni.

Az oltási hajlandóság azt követően ugrott meg, hogy a járvány negyedik hullámában jelentősen nőtt a fertőzöttek száma, az intenzív terápiás osztályokon pedig hetekig nem volt szabad ágy a koronavírusos pácienseknek, akiket külföldre kellett szállítsanak.

Október 18. és november 14. között például 1 485 000 személy kapta meg a koronavírus elleni oltás első dózisát. Az elmúlt 24 órában azonban csupán 23 112 személy kérte az oltás első dózisát, a 30 ezret már több mint tíz napja nem sikerül megközelíteni.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.