Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyszerű indítványt nyújtott be Tánczos Barna ellen az USR

Egyszerű indítványt nyújtott be Tánczos Barna ellen az USR Románia

Egyszerű indítványt nyújtott be a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kedden Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Az indítványnak a „Környezeti keserűség. Tánczos Barna miniszternek mennie kell, amíg még vannak megvédhető erdeink” címet adták – közölte Ionuţ Moşteanu, az USR képviselőházi frakcióvezetője.

A beadvány szerint Tánczosnak már akkor önként távoznia kellett volna tisztségéből, amikor a Recorder riportja „bemutatta a románoknak, milyen emberre vannak bízva ennek az országnak az erdőségei”.

Az USR rosszindulattal, cinizmussal és megbízatásának szabotálásával vádolja a környezetvédelmi minisztert. „A miniszter úr nem tiszteli sem ennek az országnak az állampolgárait, sem a kormányt, amelybe bekerült, sem azt az örökséget, amelyet tovább kell adnunk utódainknak” – olvasható az egyszerű indítványban.

Az aláírók szerint Tánczos Barna a „politikai fejszenyél” szerepét tölti be, és ő a felelős a romániai erdők eltűnéséért. Felróják neki továbbá, hogy nem használja ki a zöld gazdaságban rejlő lehetőségeket, és „arrogáns megvetéssel” viszonyul a civilekhez, amikor azok megpróbálják felhívni a figyelmét a környezeti problémákra.

A tárcavezető csak ígérgeti, hogy intézkedni fog, közben pedig Bukarest környékén szemétlerakatok gyulladnak ki, a hulladék többhektáros területeket borít be, ráadásul más országokból is Romániába hozzák be a szemétszállítmányokat – panaszolja az USR.

Az indítvány szerzői azt is Tánczos szemére vetik, hogy menesztette a Temes megyei környezetőrség vezetőjét, Amar Ieneát, aki – a közérdeket tartva szem előtt – politikusok érdekszféráit próbálta megzavarni. „Itt az utolsó esély, hogy becsülettel elismerjétek: a PSD-PNL-RMDSZ kormány összejátszik a famaffiával. Tánczos Barna most az „Il capo di tutti capi”. Ő végezte ki a legtisztább maffiamódszerrel a Temes megyei környezetőrség főfelügyelőjét, aki bizonyos PSD-s és PNL-s politikusokat zavart” – olvasható a beadványban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük