Felhívás!

Egységes rendszert dolgoznak ki az alternatív szállítási tevékenység szabályozására

Egységes rendszert dolgoznak ki az alternatív szállítási tevékenység szabályozására Románia

A kormány első olvasatban tárgyalja azt a sürgősségi kormányrendelet-tervezetet, amely a fuvarmegosztó (ridesharing) platformok tevékenységét szabályozza – jelentette be a kormány csütörtöki ülésének kezdetén Viorica Dăncilă miniszterelnök, hozzátéve: a cél, hogy egységes rendszert dolgozzanak ki az alternatív szállítási tevékenység szabályozására.

“Először szabályozzuk ezt a fajta személyszállítást, amely digitális platformokon keresztül működik, és egyre több állampolgár használja. Az általunk vizsgált megoldás szavatolja a biztonságos személyszállítást és a lehető legtöbb opció elérését úgy, hogy a tisztességes verseny ösztönzése és a kereslet és kínálat közötti megfelelő kapcsolat minőségi szolgáltatásokat eredményezzen. Egységes szabályozási rendszert dolgozunk ki az alternatív szállítási tevékenységekre, amelyek digitális platformokon keresztül működnek, és amelyek hároméves működési engedélyt kapnak” – mondta Dăncilă.

Hozzátette, hogy “a polgárok biztonsága érdekében egyértelmű feltételeket szabnak, amelyek mellett e szolgáltatásokat engedélyezik, rögzítik a járművezetők kötelezettségeit, valamint a felhasznált autók iránt támasztott követelményeket.”

Răzvan Cuc közlekedési miniszter szerdán bejelentette, hogy a Gazdasági és Társadalmi Tanács (CES) véleményének kézhezvételét követően a sürgősségi rendelettervezetet a jövő héten tűzik a kormányülés napirendjére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.