Felhívás!

Egy román ember lett a világ legidősebb férfija

Egy román ember lett a világ legidősebb férfija Románia

A román Dumitru Comănescu 111 éves és 7 hónapos. Ő lett a világ legidősebb férfija, akit a rekordok könyve elismer, miután Bob Weighton 112 évesen elhunyt.

Dumitru Comănescu 1908. november 8-án született Provița de Jos településen, Prahova megyében. Foglalkozását tekintve agrármérnök volt, jelenleg Bukarestben él. 1933-ben végezte el egyetemi tanulmányait és 70 éven keresztül dolgozott. 86 éves korában azonban még visszatért néhány évre a munka mezejére agrárszakértőként. Az idős férfinek két dédunokája is van, szolgált életrajzi adatokkal a fővárosi Idősek Klubja.

„Kedveseim, meghatódva értesültem erről a nagyszerű hírről, de mindenekelőtt részvétemet szeretném kifejezni az eddigi rekordtartó, Robert Wighton családjának. Megtiszteltnek és áldottnak érzem magam, hogy hivatalosan én vagyok a világ legidősebb embere, és a legmagasabb szinten képviselhetem Romániát! Hihetetlen!” – mondta Dumitru Comănescu a bukaresti Idősek Központjának.

„Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik velem voltak, akik az évek során segítettek és támogattak, a családomnak, barátoknak, rokonoknak. De legfőképpen köszönöm Istennek, mert ő döntött úgy, hogy ma itt lehetek, a világ legidősebb embereiből álló rangsor élén. Köszönöm a jó kívánságokat és kedves gondolatokat, jó egészséget kívánok mindenkinek, remélem, hogy felülmúlják koromat!” – tette hozzá Comănescu.

A férfi szerint nem más a titka hosszú életének, mint a családja, felesége, gyermekei és unokái szeretete.

Ép elméjét saját elmondása szerint a tanulási vágya őrizte meg, fizikai állapotát pedig a külön, számára kialakított étrend. Mivel meglehetősen keveset eszik, családja gondoskodik róla, hogy megfelelő ételeket készítsenek számára.

A Guiness Rekordok Könyve év eleji rangsorolásában a japán Chitetsu Watanabe (született 1907. március 5-én) volt a világ legidősebb férfije, a második legidősebb a brit Robert Weighton (született 1908. március 29-én), a harmadik legidősebb pedig a román Dumitru Comănescu (született 1908. november 8-án). Néhány hónap leforgása alatt azonban mind a japán, mind a brit férfi elhunyt. Az utóbbi – aki rákos megbetegedésben szenvedett – csütörtökön halt meg.

 

(Digi24/Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.