Felhívás!

Egy órányi munkára 15 ezer eurós fizetést kapott Dragnea volt tanácsadója

Egy órányi munkára 15 ezer eurós fizetést kapott Dragnea volt tanácsadója Románia

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vádat emelt a Szociáldemokrata Párt (PSD) volt elnökének, Liviu Dragneának egykori tanácsadója, Cristina-Elena Neamțu ellen, hivatali visszaélés miatt – írja a Transindex.

A DNA ügyészei szerint Neamțu a Bukaresti Reptéri Vállalatnál volt alkalmazva 2015-ben, de gyakorlatilag nem dolgozott ott, a fizetést mégis felvette az állítólagos munkája után. Olyannyira, hogy mind a 432 munkaóráját kifizették neki, de az ügyészek úgy tudják, hogy összesen 56 percet töltött a hivatalban, azt is csak azért, hogy aláírja a jelenléti íveket. Mindezért 70 800 lejes, azaz körülbelül 15 000 eurós bért számoltak fel neki.

A két bukaresti repteret üzemeltető állami vállalat igazgatója, Sorinel Ciobanut szintén megvádolták, ő volt az ugyanis, aki alkalmazta Neamțut.

Az állami vállalat két bukaresti repteret, a Henri Coandă-t és az Aurel Vlaicut üzemelteti.

Liviu Dragneát nemrégiben szintén fiktív alkalmazások miatt ítélték börtönbüntetésre, amiért a PSD Teleorman megyei gyerekvédelmi hivatalhoz az ő közbenjárására vettek fel embereket, olyanokat akik nem dolgoztak ott.

(Transindex)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások