Felhívás!

Egészségügyi minisztérium: Romániában egyetlen majomhimlő-gyanús esetet sem regisztráltak

Egészségügyi minisztérium: Romániában egyetlen majomhimlő-gyanús esetet sem regisztráltak Románia

Romániában egyetlen majomhimlős vagy majomhimlő-gyanús esetet sem regisztráltak – közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca azt követően közölte ezt a Facebookon, hogy az online nyilvánosságot egy Suceava megyei majomhimlő-gyanús eset kezdte el foglalkoztatni.

A minisztérium leszögezi, a Suceava megyei Rădăuţi-ban lévő nő, akivel kapcsolatban felmerült a majomhimlő gyanúja, valójában egyszerű bárányhimlőt kapott el a családhoz tartozó gyerekektől. Ezt a diagnózist megerősítette Angelica Popescu, a rădăuţi-i kórház fertőző részlegének vezetője – teszi hozzá a szaktárca.

Az egészségügyi minisztérium arról is tájékoztat, hogy a majomhimlő nem terjed könnyen; a vírus a sérült bőrön vagy nyálkahártyán, a légutakon, szemen, orron, szájon, valamint a testnedveken keresztül jut be a szervezetbe, közeli és hosszas testi érintkezés révén.

A rădăuţi-i 43 éves nő esetében semmiféle jel nem utal arra, hogy a majomhimlőt okozó vírust kapta volna el – teszi hozzá a szaktárca.

Nem majomhimlős az athéni kórházba beutalt román állampolgár

Nem majomhimlős az a romániai férfi, akit ezzel a gyanúval utaltak be egy athéni kórházba – közölte hétfőn az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca a görögországi román nagykövetségtől származó információkra hivatkozva leszögezte, a román állampolgárságú férfinél nem igazolódott be a majomhimlő gyanúja. Mint kiderült, a bárányhimlőt kapta el, állapota jó, már hazaengedték a kórházból.

Az Attikon kórházba beutalt férfinél a szerológiai vizsgálatok nem mutatták ki a majomhimlőt, de két egymást követő vizsgálat is igazolta a bárányhimlőt – közölte vasárnap este az AFP a görög közegészségügyi hatóság információi alapján. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.