Felhívás!

Egészségügyi minisztérium: még nem igazolták Romániában a koronavírus új mutációját

Egészségügyi minisztérium: még nem igazolták Romániában a koronavírus új mutációját Románia

Még nem igazolták Romániában a SARS-Cov-2 vírus új mutációját, amely Nagy-Britanniában bukkant fel először, a procedúra még folyamatban van – tájékoztat vasárnapi közleményében az egészségügyi minisztérium.

A szaktárca megjegyzi, az új vírustörzsek igazolását minden esetben az erre szakosodott intézmények végzik a vírusgenom szekvenálásával, és ez a folyamat csak a következő napokban zárul le.

Az egészségügyi minisztérium azt követően közölte ezt, hogy a központi médiában megjelent egy hír, miszerint a bukaresti Matei Balş Intézet genetikai laboratóriumában kimutatták az új vírustörzset koronavírus-fertőzött személyektől levett mintákban.

Az intézet egyik illetékese azt mondta, két minta vizsgálata az eddigiektől eltérő eredményeket hozott. “A következő napokban megtörténik a szekvenálás, és akkor kiderül, hogy valóban az új vírustörzzsel van-e dolgunk” – nyilatkozta a Digi24 televíziónak az intézet szóvivője, Cătălin Apostolescu, hozzátéve a klinikai tünetek terén nem észleltek jelentős eltérést a régi változattól.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.