Felhívás!

Egész évben ingyenesen utazhatnak a tanulók a helyi tömegközlekedés járművein

Egész évben ingyenesen utazhatnak a tanulók a helyi tömegközlekedés járművein Románia

Egész évben ingyenesen utazhatnak a tanulók a helyi tömegközlekedés járművein – egyebek mellett ezt is tartalmazza az a kormányhatározat-tervezet, amelyet Monica Anisie tanügyminiszter terjesztett elő a csütörtök esti kormányülésen.

A tervezet szerint a tanulók, beleértve az ingázókat is, egész évben ingyen utazhatnának a helyi tömegközlekedés járművein, és az előírás érvényes lenne az egyetemi hallgatókra is.

A tanulóknak nem kell többé jegyet vagy bérletet váltaniuk, az iskolai ellenőrző alapján utazhatnak a közszállítási eszközökön otthonuk és az iskola között, jelentette be Raluca Turcan csütörtök esti Facebook-bejegyzésében.

A miniszterelnök-helyettes szerint minden gyermeknek joga van az ingyenes oktatáshoz, és ezzel az intézkedéssel hozzásegítik a legsérülékenyebb szociális kategóriákba tartozó tanulókat, hogy iskolába járjanak.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. május 30., 8:34
    ÉRTÉKELÉS: 3

    A cégek 1 halom pénzt kasszálhatnak potyára! Régen is volt rövid ideig ilyesmi és akkor 1 kézdivásárhelyi cég még annak is letette a bérletét a katedrára aki kategórikusan kijelentette,h NEM busszal ingázik! Kb 12-15 km re 300 lej körül fizetett vissza az állam jó pár éve!!!