Felhívás!

Eddig senkinek nem volt súlyos allergiás reakciója, és senki nem halt meg a védőoltástól Romániában

Eddig senkinek nem volt súlyos allergiás reakciója, és senki nem halt meg a védőoltástól Romániában Románia

Eddig senkinek nem volt súlyos allergiás reakciója, és senki nem halt meg a koronavírus elleni védőoltástól – tájékoztat pénteken a COVID-19 elleni oltással kapcsolatos tevékenységeket koordináló országos bizottság (CNCAV).

Az oltások elektronikus jegyzékében feltüntetett adatokra hivatkozva azt is közli a testület, hogy az oltáskampány kezdetétől (december 27-e) számítva 10.289 személyt immunizáltak (ebben még nincsenek benne a pénteki esti adatok, amelyek 18 óra után jelennek meg), és 26 enyhe allergiás reakciót regisztráltak.

A CNCAV arra reagált, hogy különösen az online médiában “hamis, pontatlan vagy félrevezető információk kezdtek megjelenni a romániai oltási kampánnyal kapcsolatban, amelyek alkalmasak arra, hogy bizalmatlanságot, félelmet vagy pánikot keltsenek”.

A CNCAV idéz egy ilyen bejegyzést, amely szerint az Arseni kórházban “egy asszisztens meghal egy órával az után, hogy megkapta a védőoltást”. A közlemény rámutat: a fővárosi Bogdan Arseni kórházban nincs is oltóközpont, ott senkit, az asszisztenseket sem oltottak be. Az intézmény az Obregia kórházba berendezett oltási központhoz tartozik, ahol viszont még nem kezdték meg az oltást.

Ebben az összefüggésben a CNCAV azt javasolja, hogy a polgárok ellenőrizzék az információt közzétevő forrás hitelességét, a használt internetes domain nevét, az írás milyenségét és minőségét, a cikk stílusát (nyelvtan és helyesírási hibák, az ALL CAPS funkció használata, az írásjelek túlzott használata a drámai hatás érdekében, a szöveg koherenciája, a közzététel dátuma, valamint az információk és az idézetek forrásai, amelyeknek máshol is megtekinthetőknek kel lenniük).

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások