Felhívás!

E. Tomac: Az ellenzéki pártoknak együtt kell benyújtaniuk a bizalmatlansági indítványt

E. Tomac: Az ellenzéki pártoknak együtt kell benyújtaniuk a bizalmatlansági indítványt Románia

Az ellenzéki pártoknak együtt kell benyújtaniuk a bizalmatlansági indítványt – fogalmazta meg szombaton Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint szombaton lemondott Victor Negrescu, európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

Tomac együttműködésre szólította fel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökét.

“Január elsejei hatállyal lemondott az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter, ez azt jelenti, hogy a Dăncilă kabinet nincs felkészülve arra, hogy átvegye az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Jöjjetek, együtt nyújtsuk be a bizalmatlansági indítványt. Ha nem most, akkor mikor és miért?” – írta szombati Facebook-bejegyzésében Tomac.

Rovana Plumb, európai alapokért felelős miniszter szerint “úgy tűnik”, Negrescu valóban benyújtotta lemondását, amelynek hátterében személyes okok állhatnak. A miniszter mindenkit arról biztosított, hogy az ország készen áll az EU-s elnökség átvételére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.