Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dragnea: Johannis mindennel, amit tesz, az ország ellen harcol

Dragnea: Johannis mindennel, amit tesz, az ország ellen harcol Románia

Klaus Johannis államfő „mindennel, amit tesz, az ország ellen harcol” – véli a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

Liviu Dragnea egy hétfő esti televíziós műsorban azt mondta, Johannis államfőt egyrészt „bábosai mozgatják”, másrészt elkeseredettségében cselekszik. „Azt hiszem, ezt a csatát mi fogjuk nyerni, mert a nagy különbség köztünk és közte az, hogy mi az országért harcolunk, míg ő mindennel, amit tesz, az országa ellen harcol” – fogalmazott a PSD-elnök, aki szerint az államfő gyűlöli saját országát, társadalmi ellentétet szít és erőszakos tiltakozásokra buzdít. „Őt az az elv vezérli, hogy legyen jóban Európa vezetőivel, ne haragítsa meg őket. Európa vezetői azonban sosem fognak belerokkani az értünk való aggodalomba, mert mindenkinek megvan a saját országa, az érdekli és ez így van rendjén” – tette hozzá Dragnea az Antena 3 televízió műsorában.

Hirdetés
Hirdetés

A nagyobbik kormánypárt szerint a májusban esedékes európai parlamenti választások tétje „Románia és a román állampolgárok, jóléte”, az, hogy a benne rejlő potenciálnak megfelelően fejlődik-e az ország a továbbiakban, vagy stagnálni fog a fejlődésben „és kulcsra készen átadják az idegeneknek”.

Az államfő által az EP-választások napjára kilátásba helyezett referendum kapcsán Dragnea azt mondta, Johannis valójában nem törődik az igazságszolgáltatással, a népszavazás csak „egy választási trükk lenne” a részéről.

„Fogalmam sincs, mi lesz a kérdés, de természetesen már alig várom, mert jó alkalom lesz ez kérdéseket feltenni. ‘Hány házat kell ellopnod az államtól ahhoz, hogy államfő lehess?’ vagy ‘Hány bűnügyi dossziédat kell hogy lezárja a barátod ahhoz, hogy esélyed legyen Románia államfőjévé válni?’. Van tehát bőven, amiből válogatni. Johannis úr, sok sikert!” – fogalmazott a PSD-elnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük