Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dragnea: az egy méter autópályát építő üzletember csak cirkuszt csinált

Dragnea: az egy méter autópályát építő üzletember csak cirkuszt csinált Románia

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt elnöke szerint csak „cirkuszt csinált” az a suceavai üzletember, aki önerőből megépíttetett egy méter autópályát, majd tiltakozásra biztatta a romániai lakosságot a sztrádák hiánya miatt.

„Egyes nagymenők azt visítják, hogy nem épülnek autópályák és csinálnak egy méter sztrádát. 12 óra 30 perckor elkezdődött a valódi autópálya első kilométereinek megépítése Moldvában. Ők cirkuszt csinálnak. Mi autópályákat csinálunk, ők csak visítanak, mi fejlesztjük Romániát. (…) Az az üzletember (Ştefan Mandachi – szerk. megj.), aki, ha jól értettem, 100.000 eurót költött erre a cirkuszra, inkább adományozta volna azt a pénzt egy árvaháznak. Azt mondta magában: Megyek, megnézem, hogy elkezdődtek-e az autópálya-építési munkálatok Moldvában. És elindult Bukarest irányába. Csakhogy a parlament által jóváhagyott törvény a Marosvásárhely – Iaşi autópályára vonatkozik. Mit keresett ő Bukarest irányába? Az egész egy cirkusz” – jelentette ki Dragnea a Szociáldemokrata Párt Dâmboviţa megyei tisztújító ülésén.

Hirdetés
Hirdetés

Liviu Dragnea azt is kifejtette, hogy a PSD sokkal erősebb párt, mint ahogy azt egyesek elképzelik, és nem fog szétesni attól, hogy néhányan távoztak a soraiból. ‘Nem hiszem, hogy van még egy párt, amely ekkora belső erővel és ekkora hazaszeretettel bír. És figyeljék csak meg a jobboldal diskurzusát – idegengyűlölő, fasizmushoz közelítő diskurzusok. Ők nagyon idegesek attól, hogy Románia kezd felébredni’ – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt elnöke.

A „Románia autópályákat akar #énis” (România vrea autostrăzi #şîeu) mozgalmat egy suceavai üzletember, Ştefan Mandachi indította el, aki 17 személy mozgósításával egy nap alatt épített egy méternyi autópályát. Ezt követően Mandachi közzétette, hogy a tulajdonában lévő étteremlánc minden vedéglőjében felfüggesztik a munkát március 15-én 15 órakor 15 percre, tiltakozásul az autópályák hiánya miatt. Az üzletember arra kérte a lakosságot, hogy csatlakozzon a tiltakozáshoz. Felhívása több nagyvárosban visszhangra talált.

Szállításügyi miniszter: értettem az üzenetet, nem lett volna szükség ekkora felhajtásra

Értettem az üzenetet, talán nem lett volna szükség ekkora felhajtásra – nyilatkozta péntek este a Digi 24 televízió műsorában az autópályák hiányával kapcsolatos tüntetések kapcsán Răzvan Cuc. A szállításügyi miniszter hozzátette: a vállalkozóknak, de az Országos Útügyi és Autópálya-társaságnak (CNADNR) is meg kell érteniük, hogy az embereknek elfogyott a türelmük.

„Világosan értettem az üzenetet és éppen ezért próbálom mind jobban felpörgetni a folyamatban lévő munkálatokat és közbeszerzéseket, de a vállalkozóknak és CNADNR-nek is meg kell érteniük, hogy az embereknek elfogyott a türelmük. A magunk részéről értettük az üzenetet, talán nem lett volna szükség ekkora felhajtásra. Magam is közlekedek, én is autópályákat akarok. (…) Az első mandátumban arra koncentráltam, hogy minél több projektet kidolgozzunk, most ezeket fogjuk megvalósítani, itt leszek folyamatosan az építőtelepen” – nyilatkozta Cuc.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások