Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: Románia az Európai Unió megbízható partnere lesz az EU-elnökség alatt

Dăncilă: Románia az Európai Unió megbízható partnere lesz az EU-elnökség alatt Románia

Románia az Európai Unió megbízható partnere lesz az alatt, amíg betölti az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét – erősítette meg hétfő este Strasbourgban Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormány közleménye szerint a miniszterelnök és a kormány tagjai részt vettek hétfő este Strasbourgban az Európai Parlament (EP) elnöke, Antonio Tajani által adott hivatalos vacsorán. Az eseményen jelen volt többek között Ioan Mircea Paşcu, az EP alelnöke, és több paramenti frakció vezetője.

A román delegáció tagjai voltak Carmen Dan belügyminiszter, Rovana Plumb európai alapokért felelős miniszter, Teodor Meleşcanu külügyminiszter, Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, Marius-Constantin Budăi munkaügyi miniszter és George Ciamba európai ügyekért felelős miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

„A kormányfő megerősítette Románia elszántságát, hogy az Európai Unió megbízható partnere lesz az alatt, amíg betölti az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét. Viorica Dăncilă Románia teljes nyitottságáról biztosította a résztvevőket, ami az intézményes együttműködést illeti, és célként fogalmazta meg az Európai Unió megszilárdítását és polgárközelibbé alakítását” – írja a közleményben, amely szerint Antonio Tajani sikert kívánt az elnökségnek.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások