Felhívás!

Dăncilă: pénteken kerül sor a költégvetés kiigazítására

Dăncilă: pénteken kerül sor a költégvetés kiigazítására Románia

Pénteken kerül sor a költségvetés kiigazítására, hogy a polgármesteri hivatalok zavartalanul működni tudjanak – jelentette ki hétfőn Viorica Dăncilă kormányfő.

A miniszterelnök szerint azért pénteken, a bizalmatlansági indítvány után döntenek erről, hogy “ne merüljön fel az a gyanú”, hogy “kedvére akarnak tenni” valamelyik megyének.

Viorica Dăncilă szerint “gond nélkül” lehet kormányülést tartani pénteken, hisz meggyőződésük, hogy nem megy át a csütörtöki bizalmatlansági indítvány.

Két nevesítési javaslatot küldtek az európai biztosi tisztségre

Két nevesítési javaslatot küldött az európai biztosi tisztségre a kormány Brüsszelbe, és mivel Rovana Plumbot elutasították, marad a második javaslat, Dan Nica, ismételte meg Viorica Dăncilă kormányfő hétfőn.

“Két személyt javasoltunk az európai biztosi tisztségre. Johannis államelnök úrral is beszéltem. Két javaslatot küldtünk. Az első javaslatot elutasították, de maradt a második. A nevesítéseket tehát már elküldtük Brüsszelbe. A második javaslat maradt most érvényben, Dan Nica úr” – fejtette ki Dăncilă a szenátusban.

Hozzáfűzte, voltak még országok, amelyek két nevesítési javaslatot küldtek.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.