Felhívás!

Dăncilă nem mond le a PSD elnöki tisztségéről

Dăncilă nem mond le a PSD elnöki tisztségéről Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága fogja kielemezni a vasárnapi államelnök-választás eredményeit – jelentette ki a Románia TV műsorában Viorica Dăncilă, a PSD elnöke, hozzátéve: egyesek a lemondását kérik, de nem fogja ezt megtenni.

“Ezen a héten sor kerül az országos végrehajtó bizottság ülésére, külön-külön megvizsgáljuk az eredményeket az egyes megyékben, és egy jól megalapozott elemzés alapján hozunk döntést” – hangoztatta Dăncilă.

Arra a kérdésre, szándékában áll-e lemondani, Dăncilă azt válaszolta, hogy “nem fogja ezt megtenni”.

“Egy dolgot figyelembe kell vennünk: ne felejtsük el, hogy Viorica Dăncilă 22%-kal vette át a pártot, amely az európai parlamenti választások után 17%-ra esett vissza, és mégis bejutottam a második fordulóba. Senki sem adott nekünk esélyt erre. (…) Figyelembe véve, hogy honnan indultam és hová hoztam a pártot, azt gondolom, hogy mindent megtettem az alakulatért. Másrészt amikor elemzést készítünk, meg kell vizsgálni a megyék teljesítményét, mert alulról felfelé kell nézni a dolgokat. Nem mondhatom, hogy: ‘nekem mennem kell, de annak a megyei szervezetnek, amely 15%-ot szerzett, semmi hibája sincs’. Meg kell vizsgálni, hogy mi történt az egyes szervezetekben (…). Tudom, hogy sokan szeretnék, ha lemondanék, de ezúttal nem fogom ezt megtenni, mert szerintem fontosabb a párt megerősödése a helyi és parlamenti választásokra, mint a párton belüli politikai harc” – mondta Dăncilă.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.