Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă köszöntötte az időseket

Dăncilă köszöntötte az időseket Románia

Az idős generáció jelentős mértékben hozzájárult a jelen Romániájának formálásához és az ország jövőjét is döntő módon meghatározza – jelentette ki Viorica Dăncilă miniszterelnök az idősek világnapja alkalmából közzétett üzenetében.

Hirdetés
Hirdetés

“Önök tudnak a legjobban eligazítani bennünket, a helyes útra, az egyensúly, az egység és az erkölcsi értékek tiszteletének útjára terelni. Az elismerés mellett a méltóságteljes, gondtalan élet biztosításával is tartozunk önöknek” – fogalmaz üzenetében a miniszterelnök.

A kormányfő ugyanakkor hangsúlyozza, az általa vezetett kabinet által hozott intézkedések pozitív hatásait már az időskorúak is érezhetik. “A nyugdíjpont értékének többlépcsős emelésével Románia szépkorú állampolgárainak nyugdíja jelenleg átlagban 55 százalékkal nagyobb a három évvel ezelőttihez képest. Míg 2016 végén 885 lejes átlagnyugdíjat jegyeztek, jelenleg ennek összege 1368 lejre tehető. Megtaláltuk a pénzügyi erőforrásokat a nyugdíjemeléshez, és biztosítom önöket, megvannak az alapok ahhoz, hogy ígéreteinknek megfelelően folytassuk az emelést” – nyomatékosítja.

Dăncilă kitér üzenetében a kormány azon intézkedéseire is, amelyek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférést célozzák, ugyanakkor bírálja az ellenzéki alakulatokat, amiért nem írták alá a román állampolgárok jólétéért javasolt paktumot.

“Az idősek világnapja alkalmából egészséget kívánok mindannyiuknak, és azt, hogy minél több éven át osszák meg velünk tapasztalatukat, bölcsességüket” – zárja üzenetét a miniszterelnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük