Felhívás!

Dăncilă felszámolná a vidéki sáros utakat

Dăncilă felszámolná a vidéki sáros utakat Románia

Azt szeretném, hogy 2020-ra minden iskola megszerezhesse a működéshez szükséges összes engedélyt – közölte hétfőn Viorica Dăncilă, a Romániai Községek Egyesületének 22. közgyűlésén.

Dăncilă hangsúlyozta: a kabinet prioritásai közé tartozik a különböző régiók közötti különbségek csökkentése, és ezt – egyebek mellett – az iskolahálózat modernizálásával, a “vidéki sáros utak felszámolásával”, illetve munkahelyteremtéssel szeretnék elérni.

Az adózást módosító 2018/114-es kormányrendelettel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a kormánynak “rugalmasságról kell tanúbizonyságot tennie”, és – amennyiben erre alaposan megindokolt javaslat érkezik – “változtatni kell bizonyos dolgokon”, ám erre csak az érintett miniszterekkel való tárgyalás után kerülhet sor.

A miniszterelnök elmondta: nem szeretné kommentálni az igazságügyben történteket, mert “ez a bírák dolga”, így a legfőbb ügyész leváltásával kapcsolatban is csak azután dönt, hogy erről Tudorel Toader igazságügyi miniszterrel konzultált. Ugyancsak a Toader véleményére alapoznak abban a kérdésben is, hogy az alkotmánybírósághoz forduljanak-e azért, mert Klaus Johannis államfő elutasította Augustin Lazăr legfőbb ügyész leváltását.

A kormányfő kifejtette: a Szociáldemokrata Párt (PSD) Országos Végrehajtó Bizottságának keddi ülésén döntenek arról, hogy milyen álláspontot képviseljenek Klaus Johannis államfő azon döntésével szemben, hogy nem hajlandó kinevezni minisztert a fejlesztési és a szállítási tárca élére.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 18., 18:22
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Akkor Kezdivasarhelyre is kuldjetek el Dancila asszonyt, hogy itt is szamolja fol a varoskozti saros aszfaltutakat az UDMR-vel egyutt, akik ezt a varost adminisztraljak ! ! !

 • User
  Dátum: 2019. február 18., 21:01
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Falvainkba is szívesen látott … el sem tudom képzelni az életet sáros utcák nélkül, olyan mint valami utópia ami sohasem lesz elérhető ebben az életben 🙂 máris elképzelem ahogy végigtippeg a hivatalosságokkal …

 • User
  Dátum: 2019. február 19., 20:29
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Mivel nem ért egyet? Azzal hogy falvakon sárban taposnak az emberek hacsak az utcájukban nem lakik ott a polgármester?Még kavicsot sem szórnak nemhogy aszfaltról álmodjunk és ha még olyan szerencséje is van,hogy gazdaember lakjon a szomszédban akkor még nagyobb lesz a sár mert amint lehet elindulnak a traktorokkal azt is összetörve ami esetleg elmaradt.