Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: A kormány nem mond le a pénzügyminiszter által bejelentett adóügyi intézkedésekről

Dăncilă: A kormány nem mond le a pénzügyminiszter által bejelentett adóügyi intézkedésekről Románia

A kormány nem mond le a pénzügyminiszter által bejelentett sürgősségi rendelet elfogadásáról, de előbb tanácskozik erről a gazdasági és szociális bizottsággal – közölte csütörtökön Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Dăncilă a parlament épületében nyilatkozott arról, hogy csütörtökön, a sürgősségi rendelet elfogadása előtt a kormány gazdasági és szociális bizottságának ülése keretében tanácskoznak a munkáltatókkal és a szakszervezetek képviselőivel.

Arra a bírálatra reagálva, miszerint ígéretét megszegve vezet be új típusú adókat, a miniszterelnök azt felelte, hogy a jogszabály minden kitétele az „állampolgárok javát” szolgálja majd.

Hirdetés
Hirdetés

„Nagyon egyszerű példát mondok, mert látom, erről beszélnek a legtöbbet, a bankokkal kapcsolatos változásról. Engem nagyon foglalkoztat, hogy azok az állampolgárok, akik kölcsönöket vettek fel, ne legyenek kötelesek olyan nagy kamatokat fizetni. Engem az állampolgárok segítése foglalkoztat, mert baloldali kormány vagyunk, és meggyőződésem, hogy meg kell hoznunk ezeket az intézkedéseket” – mondta Dăncilă.

A miniszterelnök ugyanakkor elmondta, hozzá nem jutott el amnesztiáról szóló jogszabálytervezet. „Nem beszélhetek olyasmiről, amit nem láttam. Hozzám nem jutott el amnesztiáról és közkegyelemről szóló jogszabálytervezet” – mondta újságírói kérdésre válaszolva a kormányfő.

A Ploiești-Brassó autópálya megépítéséről beszélve Dăncilă elmondta, hét végén jelentik be, hogy mely cégek maradtak versenyben a pályaszakasz megépítésére kiírt pályázatban. A sztrádát a köz-és magánszféra együttműködésében építenék meg, a kormányfő szerint öt nagy nemzetközi cégcsoport pályázik az 1,36 milliárd eurós projektre.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük