Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă: A béke és az egység üzenetét küldöm

Dăncilă: A béke és az egység üzenetét küldöm Románia

Románia nemzeti ünnepe alkalmából reményét fejezte ki Viorica Dăncilă miniszterelnök, hogy a román társadalomnak továbbra is lesz elegendő erőforrása az egyetértéshez, egyensúlyhoz és politikai bölcsességhez.

“Minden románnak a béke és az egység üzenetét küldöm. Hiszek benne, hogy a román társadalomnak továbbra is lesz elegendő erőforrása az egyetértéshez, egyensúlyhoz és politikai bölcsességhez, hogy együtt, európai nemzetként álljunk ki közös érdekeinkért. Úgy lépjünk be a modern Románia második évszázadába, hogy megismételjük a nagy egyesülés szüleinek példáját, és megvalósítsuk a Románia számára célul kitűzött stratégiai projekteket. (…) A politikai hiúságnak és személyes érdekeknek nincs helyük ezen az úton” – fogalmazott a kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

“A véleménykülönbségek miatt még nem kell ellenséges táborokba rendeződnünk. Mindenkinek joga van a saját véleményhez. Vitatkozhatunk, alkudozhatunk, vannak törvényes és intézményes utak, amelyek működnek és amelyeket tiszteletben kell tartani. Vannak pillanatok, amikor viszont politikai békére van szükség, és ebben az értelemben felhívást intézek a politikai szférához. Románokként, amikor Romániáról van szó, a hivatalos minőségeinktől függetlenül egyensúlyról kell tanúbizonyságot tennünk a nyilatkozatainkban, és félre kell tennünk választási vagy politikai tétjeinket” – vélekedett Dăncilă.

A miniszterelnök ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy január elsejétől Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét, és ez idő alatt be kell bizonyítania, hogy képes ellátni a pártatlan közvetítő szerepét. Románia két fontos célkitűzése – az euróövezethez, illetve a schengeni-övezethez való csatlakozás – elérése érdekében egységre van szükség, mert a jövő nemzedékek sorsa mindannyiunk felelőssége, tette hozzá Dăncilă.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 2., 9:20
    ÉRTÉKELÉS: 23

    “Beke es egyseg…”?! Kivel?! A tolvajokkal?! A hazaarulokkal?! Draga Dancila asszony,mikor latogatott on utoljara el egy vedelem alatt allo Nemzeti Parkba ?! Peldaul a Domogled-Cserna Nemzeti Parkba.Vagy a Retezat-ba. A mult szerdan a BBC esti hiradojaban bemutatott egy 8 perces filmecsket mely a Domogled -Cserna Nemzeti Parkba volt filmezve.Elkepeszto es hatborzongato a pusztitas ami itten “hivatalosan”es “torvenyesen” vegbemegy.Ez a hely mely Romania egyik legszebb termeszeti paradicsoma volt-a BBC szerint,ma mar turizmusra nem alkalmas.Az erdopusztitok mindent kipusztitottak errefele.Es meg egyszer hangsulyozom,”torvenyesen”!Egy termeszetvedelmi Nemzeti Parkban !!! Meg egy haboruban legyozott orszaggal sem tette ezidaig senki ezen a Foldon ezt a pusztitast,amit ma beke idoben Romaniaval tesznek a sajat hazaaruloi es kulfoldi “szovetsegeseik”.Na erre a filmecskere tegyetek ra betetdalnak azt a “popular” notatokat,hogy “Nu ne vindem tara”.Es akkor kikkel is legyunk egysegesek,(“uniti”) ahogyan ezt a tolvajokkal csatlos tv adok sulykoljak egesz nap az allampolgarok agyaba?! Veletek,hazaarulokkal,tolvajokkal,orszagpusztitokkal ?!! Nem,nem SOHA !!!