Hirdetés
Hirdetés

Dan Tănasă szerint Klaus Iohannisnak reagálnia kellett volna Áder János kijelentésére

Dan Tănasă szerint Klaus Iohannisnak reagálnia kellett volna Áder János kijelentésére Románia

Bírálta csütörtökökön Dan Tănasă, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) Maros megyei parlamenti képviselője Klaus Iohannis államfőt, mert nem reagált nyilvánosan a magyar köztársasági elnök “elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan” kijevi kijelentésére.

Hirdetés
Hirdetés

A Facebook-oldalára írt bejegyezésében az AUR politikusa Áder Jánosnak a Krími Platform elnevezésű rendezvénysorozatot megnyitó hétfői csúcsértekezleten mondott beszédére utalt, amelyben a magyar államfő úgy fogalmazott: “A magyarok tudatába mélyen beleégett mind a nagyhatalmi agresszió, mind pedig Trianon traumájának emléke, ezért mi pontosan tudjuk, hogy Ukrajna népe számára miért annyira érzékeny seb a Krím annexiója”.

Dan Tănasă szerint Trianonra utalva Áder János “nem kevesebbet állított” a Florin Cîţu kormányfő jelenlétében mondott beszédében, mint hogy “Románia megszálló állam Erdélyben”, amire a román diplomácia mindössze a budapesti román nagykövet “semmitmondó közleményével” reagált.

A képviselő kifogásolja, hogy a magyar köztársasági elnök kijevi beszédének elhangzása után a román külügyminiszter nem adott át tiltakozó jegyzéket a bukaresti magyar nagykövetnek, Bogdan Aurescu külügyminiszternek pedig még csak egy sajtónyilatkozatra sem futotta ebben a témában.

Dan Tănasă szerint a román fél részéről a magyar köztársasági elnökkel egyenrangú közjogi méltóságnak, Klaus Iohannis államfőnek kellett volna reagálnia Áder János kijelentésére.

“Miként lehetséges, hogy Románia elnöke válasz nélkül hagy egy ilyen sértést? Miként lehetséges, hogy Iohannis nem reagál erre a durva történelemhamisítására? Kinek az érdekeit képviseli voltaképp a fülsüketítő hallgatásával Klaus Iohannis?” – fogalmaz bejegyzésében az AUR képviselője.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások