Felhívás!

Dan Barna: nehéz megjósolni a bizalmatlansági indítvány sikerét

Dan Barna: nehéz megjósolni a bizalmatlansági indítvány sikerét Románia

Dan Barna USR-elnök úgy nyilatkozott péntek este a román közszolgálati televíziónak, hogy nehéz megjósolni a bizalmatlansági indítvány sikerét, ugyanis több mint 20 szociáldemokrata törvényhozót kell meggyőzni, hogy megszavazza a beadványt.

“Huszonvalahány PSD-s szavazatra van még szükség, ez nem könnyű. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, tárgyalunk a PSD és az ALDE embereivel. Nehéz megmondani, folynak a tárgyalások, de nagy a különbség, nem két-három szavazatról van szó, a húsz pedig soknak számít a parlamenti számtan szerint” – mondta Dan Barna.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke úgy vélekedett, a szociáldemokrata parlamenti képviselőket az késztetheti a bizalmatlansági indítvány megszavazására, hogy a jelenlegi kormány a 20% alá süllyesztheti a PSD támogatottságát.

Barna szerint a bizalmatlansági indítvány esetén két lehetőség van: vagy egy PSD-nélküli kormány, vagy egy ideiglenes PSD-kormány, de Viorica Dăncilă nélkül.

Kifejtette, minden ‘nem-PSD kormányfőt’ támogatnak, aki négy célkitűzést felvállal: büntetőügyesek nélküli közéletet, kétfordulós polgármester-választásokat, a spciális nyugdíjakról való lemondást, és a 114-es sürgősségi kormányrendelet következményeinek kijavítását.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.