Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dan Barna: jobbára formális volt a találkozóm az államfővel

Dan Barna: jobbára formális volt a találkozóm az államfővel Románia

Dan Barna szerint „jobbára formális” volt a kedd délutáni találkozója Klaus Iohannis államfővel.

Hirdetés
Hirdetés

„Nem került terítékre semmilyen megoldás, nem elemeztünk különböző forgatókönyveket” – számolt be az elnöki hivatalban tartott tárgyalásairól az USR PLUS társelnöke.

A parlamentben tartott sajtónyilatkozatában Dan Barna elmondta, szerette volna, ha ez a találkozó napokkal korábban létrejön, és Klaus Iohannis gyakorolja a közvetítői szerepét.

„Sajnos ez a találkozó formálisra sikeredett, és emiatt csalódott vagyok. Ugyanakkor jó szándékú találkozó volt, amelyen (…) nagyon világosan kifejtettem az USR PLUS álláspontját, miszerint a válság nagyon gyorsan feloldható, ha a PNL egy új miniszterelnököt javasol, és a koalíció egyben marad. Valahol itt ért véget az államfővel folyatott párbeszéd tartalmi része” – nyilatkozta Dan Barna.

A kérdésre, miszerint mit válaszolt az államfő az USR PLUS-nak arra a kérésére, hogy ne Florin Cîţu legyen a miniszterelnök, a politikus elmondta, hogy Iohannis a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kongresszusát hozta szóba.

„A válasza a PNL-nek ehhez a kongresszusához kapcsolódott, ami sajnos leállít egy egész országot. Tárgyalni fogunk a későbbiekben is, és meglátjuk, hogy mi történik” – mondta Dan Barna.

Dan Barna és Klaus Iohannis találkozója fél órát tartott Cotroceni-palotában.

Hétfőn az államfő Florin Cîţu miniszterelnökkel is tárgyalt a kormányválságról.

Kedden Dan Barna és az USR PLUS miniszterei benyújtották a lemondásukat.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük