Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csendőrbotrány Bukarestben

Csendőrbotrány Bukarestben Románia

A realitatea.net és a Realitatea Plus hírközlései szerint alapos gyanú van arra, hogy a Számvevőszék bizonyos alkalmazottait a csendőrség szolgálati autói régóta fuvarozták a munkahelyre és onnan haza, s cserében, illetve az egyezség alapján a felügyelők elnézőek voltak bizonyos pénzügyi szabálysértésekkel szemben.

Hirdetés
Hirdetés

Ezáltal a könyvelési és kifizetési műveletek törvényességét ellenőrizni, felügyelni hivatott román állami intézmény például nem vizsgálta ki kellőképpen a csendőrség országos parancsnokának és helyettesének a túlóráit – fogalmaz a két hírforrás, emlékeztetve arra, hogy a két tisztségviselő hétköznapi, hétvégi és ünnepnapi bérpótlékai indokolatlanul nagyok, túlzóak.

A csendőrség belső kivizsgálást ígért. Előzetesen közölték, hogy a „taxizó csendőrség” címkézés nem helyénvaló, a két említett intézmény között nem történt titkos megegyezés efféle szolgáltatás ürügyén, és ha a csendőrség autói szállítottak is civil személyeket utasként, ezek elszigetelt esetek, az érintett csendőrök magánéletéhez sorolandók.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük