Hirdetés
Hirdetés

Cseke Attila: jelenleg az alkotmány nem teszi lehetővé a regionalizációt

Cseke Attila: jelenleg az alkotmány nem teszi lehetővé a regionalizációt Románia

Cseke Attila fejlesztési, közmunkálati és közigazgatási miniszter azt nyilatkozta kedden, hogy jelenleg az alkotmány nem teszi lehetővé a regionalizációt Romániában, így az erre vonatkozó kijelentések csak politikai jellegűnek tekinthetők.

Hirdetés
Hirdetés

“Regionalizációról attól a pillanattól kezdve tárgyalhatunk, hogy megváltoztattuk az alkotmányt. Mindaddig ezek a nyilatkozatok véleményem szerint csak politikai nyilatkozatok, amelyekhez nincs hozzáfűznivalóm. Ma az alkotmány nem teszi lehetővé a regionalizációt” – mondta Cseke Attila, akit Emil Boc egy korábbi, regionalizációra vonatkozó nyilatkozatára reagáltattak az újságírók.

A romániai nagyvárosok egyesületét is vezető kolozsvári polgármester egy májusi konferencián azt mondta, az ország legutóbbi területi-közigazgatási reformját 1968-ban hajtották végre, és változásokra van szükség. Emil Boc egy olyan törvénytervezetet javasolt, amely közigazgatási könnyítéseket biztosítana azoknak a településeknek, amelyek önként egyesülnek a megyeszékhellyel.

Florin Cîţu miniszterelnök erről azt mondta, hogy nem utasítja el Boc ötletét, annál is inkább, mert a megvalósítása megkönnyítené az európai alapok lehívását.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük