Felhívás!

Cseke Attila határozottan cáfolta a lejárt vakcinákról szóló híreket

Cseke Attila határozottan cáfolta a lejárt vakcinákról szóló híreket Románia

Határozottan cáfolta Cseke Attila, hogy a koronavírus elleni oltás harmadik adagjára jelentkezők lejárt szavatosságú vakcinát kapnának.

Az ügyvivő egészségügyi miniszter az egyik hírtelevízió esti műsorában beszélt a közösségi oldalakon terjedő álhírekről és határozottan cáfolta a lejárt szavatosságú oltóanyagokról szóló információkat. Azt mondta: az ország egyetlen oltóközpontjában sincsenek ilyen vakcinák, ebből a szempontból teljes biztonságban érezheti magát az, aki oltásra jelentkezik.

Az ügyvivő egészségügyi miniszter hangsúlyozta: az oltás az egyetlen hatékony és biztonságos eszköz a koronavírus ellen. Hozzátette: egyetért Nelu Tătaru egykori egészségügyi miniszter azon kijelentésével, hogy a koronavírus ötödik, sőt hatodik hullámára is számíthatunk Romániában, mindaddig, míg nem érjük el a legalább 70 százalékos átoltottságot. Az országban jelenleg az oltásra jogosultak alig 34 százaléka élt az immunizálás lehetőségével.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 15., 13:16
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Csak szóljatok mikor ér véget a negyedik és mikor kezdődik a következő és a következő, legalább a dátumokat tudjuk, majd biztos a történelen könyvekben is így napra pontosan fog szerepelni.

 • User
  Dátum: 2021. október 15., 16:48
  ÉRTÉKELÉS: 4

  https://foter.ro/cikk/az-oltasellenesek-most-epp-azt-terjesztik-hogy-lejart-oltasokat-adnak-be-3-dozisnak/
  Senki nem kap lejárt oltást, és az országban nem találni egyetlen oltásközpontot sem, ahol ne tudnák garantálni az oltások minőségét és használhatóságát.

  A félreértés alapját egyébként talán az szolgáltathatja, hogy az Európai Gyógyszerügynökség szeptember végén 6 hónapról 9 hónapra hosszabbította meg a Pfizer/BioNTech által gyártott vakcina szavatossági idejét. Tehát nem arról van szó, hogy lejárt oltásokat adnának be az embereknek, csupán arról, hogy a szakemberek rájöttek: megfelelő körülmények között tárolva az említett szer tovább eláll, mint azt korábban hitték, így ahelyett, hogy még bőven használható és hatékony oltásokat kidobnánk a szemétbe, meghosszabbították a felhasználhatósági időtartamot.

 • User
  Dátum: 2021. október 16., 16:28
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Az oltas hasznosagarol MIERT a sok gerinctelen senkihazi;politikus”gyozkodik??? Nem a szakemberek dolga lenne???A ”politikusok” tenykedese vitt ide ahol vagyunk;100 mld.euros tartozas,az ipari termeles szetverese folszamolasa a lakossag elvandorlasra kenyszeritese stb,stb….es most ok biztatnak hogy oltas ide meg oda….

 • User
  Dátum: 2021. október 18., 10:01
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Ezert megy ilyen jol az oltakozas mert nem az orvosok adnak tanacsot , hanem a politikusok. Mindenki mindenhez ert mint a fotbalhoz. Hogy legyen bizalma az embernek az oltashoz mikor ilyen alakok dontnek a sorsunk felett !

  • User
   Dátum: 2021. október 18., 15:09
   ÉRTÉKELÉS: 2

   De bocsánat, hogy ne mondjak csúfabbat. Ha nem hisznek az itteni politikusoknak nyissák ki már a szemüket és nézzék meg a többi európai népet. De mi okosabba vagyunk, nem? A bolgárokkal karöltve. Ezt az elmúlt 30 év is bizonyította.

 • User
  Dátum: 2021. október 18., 23:05
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A kapucsengőt ugatom. Nehogy még egyszer letöröld, mert ezt regisztráltam. Cseke pont akkora szar, mint amekkorákat a műkörmös nadcságok nem szednek fel a betegfoltos kutyijuk után a gyermekjátszótéren.