Felhívás!

Cseke Attila: a PSD szabotálja a közigazgatási törvénykönyv módosítását

Cseke Attila: a PSD szabotálja a közigazgatási törvénykönyv módosítását Románia

Szabotálta a Szociáldemokrata Párt (PSD) a szakbizottsági ülést, amelynek napirendjén a közigazgatási törvénykönyv módosítása szerepelt – nyilatkozta kedden az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője, Cseke Attila, hozzátéve, az ország egyik legfontosabb törvényének elfogadását nem szabad halogatni.

Cseke szerint a kormánypárti szenátorok nem jelentek meg a bizottsági ülésen, így a testület döntésképtelen volt.

“Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy miután a kormány sürgősségi rendelet útján megcsonkította a közigazgatási törvénykönyvet, amely számos anyanyelv-használati jogot biztosított volna a magyar közösségnek, most elutasítja a tervezet demokratikus vitáját, nem akar tárgyalni az RMDSZ által újból benyújtott módosításokról. A közigazgatási törvénykönyv egyik legfontosabb törvénye az országnak, elfogadását nem szabad halasztani. A jogszabály a kormány által benyújtott formában, hallgatólagosan, átkerül a képviselőház asztalára” – idézi a szenátort az RMDSZ közleménye.

A kommünikében hozzáteszik, az RMDSZ továbbra is fenntartja a parlamentben a közigazgatási törvénykönyvhöz benyújtott, az anyanyelv-használati jogokat biztosító módosításait.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.