Felhívás!

Csaknem 444 ezer külföldi turista érkezett az első negyedévben Romániába

Csaknem 444 ezer külföldi turista érkezett az első negyedévben Romániába Románia

Csaknem 444 ezer külföldi turista érkezett az első negyedévben Romániába, és összesen mintegy 1,293 milliárd lejt hagytak az országban – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).

Az INS adatai szerint 2019 első negyedévében 443,7 ezer külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken; a külföldi turisták összesen 1292,6 millió lejt költöttek el az országban, ami személyenként átlagban 2912,9 lejt tesz ki.

A Romániába látogatott külföldiek közül a legtöbben – 60,7% – üzleti célból érkeztek (kongresszusokon, konferenciákon, tanfolyamokon, vásárokon, kiállításokon vettek részt), 39,3% magáncélból jött (itt töltötte szabadságát, kulturális vagy sportrendezvényeken vett részt, meglátogatta barátait, rokonait, vásárolni, orvosi kezelésre jött, átutazóban volt stb.).

A statisztikák szerint a legtöbb pénzt, kiadásuk mintegy 50,4%-át, szállásra költötték a turisták, akik túlnyomó többsége – 92,6% – a szállás mellett reggelit is tartalmazó csomagot vásárolt.

Az INS adatai értelmében a külföldi látogatók 44%-a turisztikai ügynökségen keresztül jött, 38,3%-uk pedig maga szervezte meg az utazását.

A legtöbben, azaz a turisták 85,1%-a, repülővel érkezett Romániába, 10,9%-uk saját gépkocsival, 3%-uk autóbusszal, 1%-uk pedig más szállítóeszközzel (vonattal, valamilyen vízi járművel, bérelt autóval, motorbiciklivel) jött az országba – mutat még rá az INS közleménye.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.