Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: nehéz tél elé nézünk

Ciucă: nehéz tél elé nézünk Románia

Nehéz tél elé nézünk, amelyre bölcsen és felelősen kell készülnünk – mondta Nicolae Ciucă miniszterelnök vasárnap Cebén (Ţebea), ahol részt vett az Avram Iancu halálának százötvenedik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen.

Ciucă azt mondta, bizonytalan időket élünk, az emberek félnek a holnaptól, a közelben zajló háború negatív hatásai nap mint nap megmutatkoznak.

“Nehéz tél elé nézünk, amelyre bölcsen, kiegyensúlyozottan és felelősen kell felkészülnünk. Nem lesz könnyű, de Románia sikerrel fog túllépni ezeken a nehézségeken, mert minden forgatókönyvre felkészültünk. Ugyanakkor nem vagyunk egyedül: a NATO és az Európai Unió tagja vagyunk” – jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, Románia támogatja és védi az alapvető jogokat és szabadságokat, a demokrácia és a jogállamiság értékeit, így stabil pontot jelent a térségben.

Hozzátette: most döbbentünk csak rá, hogy Európában újra fellángolhat a háború. “Most mindannyian megértettük, hogy a nyugati világhoz tartozásunk valójában nemzetünk és nemzeti identitásunk védelmét jelenti” – fogalmazott a kormányfő.

(forrás: Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. szeptember 12., 12:34
    ÉRTÉKELÉS: 7

    “Nehéz tél elé nézünk, amelyre bölcsen, kiegyensúlyozottan és felelősen kell felkészülnünk.” – ami az elméleti részt illeti. A gyakorlati, konkrét lépésekről kellene beszélni, kedves miniszterelnek úr!