Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciucă az ifjúsági világnapon: a generációk közötti szolidaritásra van szükség a nehézségek leküzdésére

Ciucă az ifjúsági világnapon: a generációk közötti szolidaritásra van szükség a nehézségek leküzdésére Románia

Nicolae Ciucă miniszterelnök pénteken az ifjúság világnapja alkalmából megfogalmazott üzenetében kijelentette: a generációk közötti szolidaritásra van szükség ahhoz, hogy Románia leküzdje a világjárvány gazdasági és szociális következményei, a klímaváltozás és az ukrajnai háború okozta nehézségeket.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfő hangsúlyozta, hogy minden fiatalabb nemzedék küldetése átvenni a stafétát az előző generációktól. Emlékeztetett arra, hogy a pályájuk elején álló fiataloknak támogatásra van szükséges a személyes és szakmai kibontakozásukhoz, tehetségük kamatoztatásához.

“Amit a fiataljainkban nagyra értékelek, az a teljesítményre és innovációra való erős motivációjuk. Ez az utóbbi időben megmutatkozott a különböző nemzetközi versenyeken elért nagyon szép eredményeikben, legyen szó sportról, tudományról vagy más területekről. Gratulálok nekik a kemény munkájukhoz és a kitartásukhoz, és szívből kívánom, hogy minden feltételt meg tudjunk teremteni számukra törekvéseik Romániában történő megvalósításához” – fogalmazott Ciucă.

A miniszterelnök rámutatott, hogy a jelenlegi kormány a hivatalba lépésekor felelősséget vállalt a fiatalok jövőjéért is.

“Foglalkoztatnak minket a problémáik, alkalmazkodunk a kor kihívásaihoz, és már konkrét megoldásokat találtunk a fiatal családok és diákok támogatására az államilag támogatott hitelekkel a Támogatás Romániának programon keresztül. Kormányzati programokat indítottunk, hogy megismertessük a fiatalokat a döntéshozatali mechanizmusokkal, és arra ösztönözzük őket, hogy aktívan vegyenek részt a társadalomban. Örömmel láttam, hogy milyen komolyan tekintenek a jövőre, és bízom a lehetőségeikben” – olvasható a kormányfő üzenetében.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások