Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: a kormány nem változtatja meg a mikrovállalatok besorolását

Ciucă: a kormány nem változtatja meg a mikrovállalatok besorolását Románia

Nem fogadja el a kormány azt a javaslatot, hogy 2022. január elsejétől 500.000 euróra csökkentsék a mikrovállalkozás besoroláshoz szükséges bevételhatárt – jelentette ki pénteken Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

A pénzügyminisztérium honlapján közvitára bocsátott sürgősségirendelet-tervezet értelmében a jelenlegi 1 millió euróról 500 ezer euróra csökkenne az a bevételhatár, ameddig egy vállalat mikrovállalkozásnak minősül. Ciucă szerint azonban a kormány nem fogja jóváhagyni ezt a tervezetet.

“A kormány nem fog elfogadni egy ilyen javaslatot, mert a romániai vállalkozóknak kiszámítható és barátságos környezetre van szükségük ahhoz, hogy becsületes úton gyarapítsák és erősítsék a vállalkozásukat; nem szabad rájuk többletadót kiróni. Ezt megvitattuk, kielemeztük. Tiszteletben tartjuk az adótörvénykönyv előírásait” – mondta Nicolae Ciucă a pénteki kormányülés előtt.

Az országos korrupcióellenes stratégia társadalmi érdek és a PNRR-ben megfogalmazott követelmény is egyben

A kabinet elfogadja pénteki ülésén az országos korrupcióellenes stratégiáját – jelentette be a kormányülés előtt a miniszterelnök.

A korrupcióellenes stratégia a 2021 és 2025 közötti időszakra vonatkozik, és a korrupció megelőzését, a feddhetetlenség mint értékrend erősítését, a közintézmények átláthatóságának növelését és a polgárok állami intézményekbe vetett bizalmának növelését célzó intézkedéseket ír elő.

A korrupcióellenes stratégia nemcsak a romániai társadalmi igényekre jelent választ, hanem az országos helyreállítási terv (PNRR) igazságügyi fejezetében megfogalmazott követelmény is egyben – tette hozzá a kormányfő.

Nicolae Ciucă azt is elmondta, a kormány már jóváhagyta a PNRR-ben szereplő 30 milliárd euró felhasználásának mechanizmusait, és mostani ülésén a 2021-2027-es többéves pénzügyi keretből származó közel 50 milliárd euró lehívásának részleteit fogja előkészíteni. ‘Szeretném megismételni, hogy ez a kormány minden rendelkezésre álló hazai és európai erőforrást be fog vetni Románia modernizálása és a románok jólétének biztosítása érdekében’ – szögezte le a miniszterelnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük