Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: a kormány elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet

Ciucă: a kormány elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet Románia

A kormány „határozottan” elutasít minden, az újságírók megfélemlítésére irányuló kísérletet – jelentette ki csütörtökön Nicolae Ciucă miniszterelnök, hangsúlyozva, elfogadhatatlan, hogy egyesek feketelistázzák az úgynevezett „mérgező szerkesztőségeket” a közvélemény előtt.

Hirdetés
Hirdetés

„A román kormány határozottan elutasít minden olyan kísérletet, amely az újságírók megfélemlítésére irányul. A véleménynyilvánítás szabadsága és az információhoz való szabad hozzáférés az erős demokrácia és a jogállamiság működésének garanciája. Nicolae Ciucă miniszterelnök elfogadhatatlannak tartja az úgynevezett „mérgező szerkesztőségeket” említő lista megjelentetését a nyilvános térben, és kategorikusan elítéli, hogy az eltérő véleményeket az erőszak bármely formájával nyilvánítsák ki. Románia miniszterelnöke támogatja az alapvető jogokat és az újságírók védelmét, mivel a sajtó elleni gyűlöletkeltés hozzájárulna egy olyan jövőkép kialakításához, amely eltávolítaná Romániát azoktól a demokratikus értékektől, amelyeket NATO- és EU-tagállamként vállalt” – olvasható a kormány által közzétett üzenetben.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerdán a következő bejegyzést tette közzé Facebook-oldalán: ‘Lássuk, melyek a legmérgezőbb és leghamisabb „médiaorgánumok”. Kezdjük mi: a G4media…”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük