Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciucă: 1,18 millió rászoruló személy részesül élelmiszercsomagban

Ciucă: 1,18 millió rászoruló személy részesül élelmiszercsomagban Románia

Szerdán indul a rászoruló személyeket támogató operatív program ötödik szakasza – jelentette ki a kormányülés elején a miniszterelnök.

Nicoale Ciucă emlékeztetett, hogy a 2020-ban elindított, uniós finanszírozású projekt keretében félévente élelmiszercsomagokat osztanak ki a rászoruló személyeknek. A program ötödik szakaszában mintegy 1.180.000 személy kap nagyrészt hazai előállítású termékeket tartalmazó élelmiszercsomagot – emelte ki a kormányfő.

Marcel Boloş európai beruházásokért és projektekért felelős miniszter ellátogatott szerdán a Prahova megyei Urlaţi egyik raktárhoz, ahol a kiosztásra kerülő csomagokat készítik elő. A helyszínen a sajtónak elmondta, Romániában 1,18 millió személy él “az extrém szegénység határán”, és számukra nagy segítséget jelentenek ezek a támogatások. A központosított beszerzésnek köszönhetően a minisztérium 190 lejt fizetett egy csomagért, ha azonban külön-külön vásárolnák meg a benne levő élelmiszereket, jelenleg 260 lejbe kerülnének – magyarázta a tárcavezető.

A miniszter elmondta, hogy a rizst leszámítva valamennyi termék hazai előállítású, összesen 32 ezer tonna lisztet, 28 ezer tonna kukoricadarát és 28 millió üveg befőttet vásároltak meg. Az összesen mintegy 220 millió lejes beszerzés nagy segítséget jelent a hazai élelmiszeripar számára is – tette hozzá.

Boloş ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy jelenteni kell a minisztériumnál vagy a helyi rendőrségen az olyan eseteket, amikor a kedvezményezettek megpróbálják pénzzé tenni a termékeket. Súlyos büntetést kockáztatnak, akik így járnak el, akár ki is zárhatják őket a kedvezményezettek köréből. “Ezzel a támogatással a cél segíteni neki átvészelni a válságot” – fogalmazott. a miniszter.

forrás: Agerpres

fotó: Veres Nándor

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások