Felhívás!

Cîţu: sikeresen túljutottunk az utóbbi száz év legnagyobb gazdasági válságán

Cîţu: sikeresen túljutottunk az utóbbi száz év legnagyobb gazdasági válságán Románia

Florin Cîţu kormányfő szerint Románia 2020-ban sikeresen túljutott az utóbbi száz év legnagyobb válságán, és jelenleg helytállna bármiféle sokk esetén.

A kormányfő tagadóan válaszolt arra a kérdésre, hogy Románia kénytelen lesz-e külföldi hiteleket fölvenni, ha jönne egy újabb gazdasági válság.

“Tavaly átmentünk egy gazdasági világválságon, az elmúlt száz év legnagyobbikán, és emelt fővel kerültünk ki belőle. (…) Az Európai Unióban Románia könyvelhette el a legnagyobb gazdasági fejlődést két egymást követő negyedévben. Tehát sikeresen átjutottunk az utóbbi száz év legnagyobb válságán. Most bármilyen sokk is érne minket, helytállanánk” – mondta Cîţu pénteken, a Máramaros Megyei Tanács székhelyén tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, a tavalyi év sikerének kulcsa az állam és a vállalkozók közötti tisztességes kapcsolat volt, mert “hagyták a román vállalkozót, hogy tegye a dolgát”. Továbbra is ezt fogják tenni, nyomatékosította a miniszterelnök.

Szükség van a helyi hatóságok és véleményformálók támogatására

Ahhoz, hogy a vidéken zajló koronavírus elleni oltáskampány sikeres legyen, a helyi hatóságok és a közösségekre befolyással bíró személyek segítségére is szükség van – jelentette ki Florin Cîţu.

“Mindenkinek meg kell értenie, hogy amit a kormány megtehetett a rendelkezésre álló erőforrások révén, azt meg is tette. Ahhoz, hogy a vidéki településekre is eljussunk az oltáskampánnyal, szükség van a helyi hatóságok – a megyei tanácselnök, polgármester, prefektus támogatására, de a véleményformálók – a lelkész, az orvos, sőt, a rendőr támogatására is” – mondta a Nagybányán tartózkodó miniszterelnök.

Hangsúlyozta, mindenkinek részt kell vállalnia az erőfeszítésekből, új ötletekkel kell előállni, hogy a kampány sikeres legyen, hogy az embereket meggyőzzék, az immunizálás jelenti az egyetlen megoldást a normalitáshoz való visszatéréshez.

Florin Cîţu a Nagybánya központjában létrehozott drive-thru típusú oltóközpontot látogatta meg pénteken, és elégedetten nyugtázta, hogy sok fiatal és kamasz jelentkezett ott oltásra.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások