Felhívás!

Cîţu: remélem, hogy a közeljövőben újraindul a PNL és az USR közötti együttműködés

Cîţu: remélem, hogy a közeljövőben újraindul a PNL és az USR közötti együttműködés Románia

Florin Cîţu szenátusi elnök reményét fejezte ki, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) közötti együttműködés folytatódni fog a közeljövőben.

A liberálisok volt elnöke a Digi FM rádióadónak nyilatkozott erről hétfőn. Azt mondta, a választópolgárok egyértelműen értésre adták 2020-ban, hogy a jobboldalt szeretnék hatalmon látni. Állítása szerint jómaga “nagyon sokat tanult” a PNL-USR szövetség idején, bár egyik alakulat sem volt teljesen érett politikailag. Hozzátette, reméli, hogy a közeljövőben újraindulhat a két párt közötti együttműködés. “Azt hiszem, másodszorra jobban fog menni” – fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy “hamut szórt a fejére” és próbálta helyreállítani az USR-vel való szövetséget, de nem járt sikerrel. A Szociáldemokrata Párttal (PSD) való koalícióra lépést a kezdetektől “természetellenesnek” tartotta, úgy véli, ez lehet az oka a PNL éléről való elmozdításának is.

Florin Cîţu hozzátette, lenne ereje visszatérni és ismét csúcspozíciót betölteni a kormányban, ez azonban a román polgároktól is függ.

“Ha a románok inflációt, kamatokat és adókat akarnak, akkor természetesen nem fogok visszajönni, mert ez nem az a környezet, amelyben én jól tudnék működni. Ha viszont a románok jól fizetett munkahelyeket, gazdasági növekedést és reformokat akarnak (…), akkor visszatérek a csúcspolitikába” – szögezte le.

Az államfőválasztás kapcsán azt mondta, szeretné, ha a PNL adná Románia elnökét. 

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások